Menu

Bliv dommer online med fjernundervisning

image
14. januar 2021 kl. 20:08

Velkommen til DBU Københavns online dommeruddannelse. Her kan du læse om kursusopbygningen, krav til dit tekniske udstyr og tilmelde dig. Den online dommeruddannelse er gratis.

Næste kursus afholdes 25. - 27. januar klokken 17.00 - 21.00. 

Kursusforløbet er delt i fire dele

Første del består af et to timers e-læringsmateriale samt en test. Det er et obligatorisk selvstudie, som du skal have gennemført inden kursusstart. Det betyder, at du SKAL have taget testen, inden du får lov at deltage i anden del af kurset.

Anden del består af live fjernundervisning i tre - på hinanden følgende dage - à 4 timer pr. dag (inkl. indlagte pauser).  Og en praktisk dommertræning á 1,5 time, som gennemføres, når fodbolddanmark åbner igen. Hver af de tre dage med fjernundervisning indeholder et modul, og der er deltagelsespligt (dvs. aktiv deltagelse i bl.a. gruppearbejde og fælles diskussion).

  • Modul 1  arbejder vi med offside og reglerne for spillerne på banen.
  • Modul 2 handler om utilladelig spillemåde og usportslig opførsel, hvor vi blandt andet skal se nærmere på frisparksforseelser, vurdering af følgestraffe, betingelser for tildeling af advarsler og udvisninger.
  • Modul 3 bruger vi på at følge op på selvstudiet, straffespark og tidsbegrænset udvisninger samt afsluttende spørgerunde (Q&A-session).

Modul 4 er en praktisk dommertræning med fysisk fremmøde. Det er den enkelte lokalunion, som forestår dette modul, og kan derfor tage sig ud på forskellige måder. Modul 4 gennemføres når fodbolddanmark åbner igen. 

Tredje del består af en skriftlig prøve bestående af 40 spørgsmål og en efterfølgende samtale med en diplominstruktør i fodboldloven. I alt tager prøven inkl. samtale 1 time. Her er der også fysisk fremmøde og samtale. Kursisterne kan vælge at tage teorieksamen hos DBU København, Ved Sporsløjfen 10, eller vente til DBU Jylland eller Fyn åbner for eksamen og så tage den der.  

Fjerde del består af at dømme tre fodboldkampe med en vejleder kaldet uddannelseskampe, eller ulønnet praktikforløb. De tre kampe er uden økonomisk godtgørelse.

 

Find mere information på nedenstående link:

https://dbukoebenhavn.dk/dommere/dommeruddannelse/bliv-dommer-online-med-fjernundervisning/